Met de onthulling van de Spyker D12 Peking-to-Paris op de Autosalon van Genève is een nieuw hoogtepunt bereikt in de decadente sportwagenwereld. De ‘super-SUV’ van Spyker heeft alles in huis om de eigenaar enkele treden te doen stijgen op de statusladder.

De Spyker D12 Peking-to-Paris is een vierzitter die goed uit de voeten kan op ieder terrein. De van Audi geleende zesliter twaalfcilinder levert 500 pk en maakt een topsnelheid van 295 km/h mogelijk. Ondanks het gewicht van 1.895 kilo accelereert de D12 in vijf seconden van 0 naar 100 km/h. De Spyker D12 is rijkelijk uitgerust en zowel het exterieur als interieur zijn buitengewoon fraai afgewerkt met hoogstaande materialen.

De Spyker D12 is niet alleen in staat letterlijk nieuwe terreinen te verkennen, maar doet dat ook in figuurlijke zin. De sportwagenfabrikant boort een compleet nieuw segment aan: dat van de Super Sports Utility Vehicles. Vandaar dat Spyker de toepasselijke titel ‘Peking-to-Paris’ aan de typeaanduiding heeft toegevoegd. In 1907 won de Fransman Goddard in een standaard Spyker 18/22 HP de loodzware rit van Peking naar Parijs.