General Motors claimt de auto opnieuw uitgevonden te hebben. Op het eerste oog ziet de betreffende Sequel er weinig anders uit dan de voertuigen in het hedendaagse straatbeeld, maar de onderhuidse technologie is wel degelijk revolutionair. De Chevrolet Sequel is geheel petroleumvrij.

De meeste sequels in de filmwereld halen het niet bij het origineel, maar GM bewijst dat het in de autowereld anders kan. De Sequel is even leuk om naar te kijken als zijn voorgangers en er wordt beter gepresteerd. Maar de grootste verbetering is uiteraard de invloed op het milieu. De Sequel rijdt op zuivere waterstof, die volgens hernieuwbare processen wordt geproduceerd en stoot alleen waterdamp uit.

Realistisch
Op de Auto Show van Detroit in 2005 presenteerde GM het concept voor het eerst, nadat topman Rick Wagoner zijn ontwerpers had uitgedaagd ‘de auto opnieuw te bedenken’. Het prototype van de Chevrolet Sequel is inmiddels rijklaar. GM-vice president Larry Burns: “General Motors bewijst dat geavanceerde technologie de auto uit het milieudebat kan halen en onze afhankelijkheid van petroleum kan verkleinen. De Sequel illustreert duidelijk dat onze toekomstvisie op de auto realistisch en verdedigbaar is.”

De Chevrolet Sequel kan zonder bijtanken bijna vijfhonderd kilometer afleggen. Doordat GM extra trekkracht uit de brandstofcelaandrijving heeft weten te persen, presteert de auto ook prima. De sprint van 0 naar 100 km/h is bijvoorbeeld binnen tien seconden mogelijk.