De Explosive Car Tuning Show vindt in 2007 voor het eerst in de Jaarbeurs Utrecht plaats. De voorgaande drie edities van dit grootschalige indoor autotuning evenement vonden plaats in de Amsterdam RAI, en op zaterdag 17 en zondag 18 februari 2007 wordt Utrecht aangedaan.

Met een totaaloppervlakte van ruim 20.000 m2 vormt de Explosive Car Tuning Show een platform voor de allernieuwste trends in de auto- en tuningbranche. Voornamelijk nieuwe trends binnen segmenten als accessoires/customising van auto’s, bodywork, paint/airbrushing, car audio en multimedia, banden, performance en accessoires zijn te vinden tijdens het evenement.

Showcars
Een selectie van honderden unieke showwagens uit binnen- en buitenland wekken deze marktontwikkelingen in een unieke ambiance tot leven. Gedetailleerde en schitterend uitgevoerde ontwerpen krijgen een prominente plaats in de beurshallen, en vormen zo het decor voor de show. In 2007 vormen speciale (landen)thema’s het uitgangspunt van de halindeling.

Entertainment
Op een centraal gelegen ‘car walk podium’ presenteren de meest bijzondere en exclusieve showwagens zich, waarbij de nadruk ligt op het verhaal áchter de auto. Ook vinden hier diverse productintroducties plaats, die de nieuwste trends op geheel eigen wijze uitdrukken. Of het hier nu gaat om styling, ICE (In Car Entertainment) of performance; alle takken uit de branche worden vertegenwoordigd.

Organisatie
De organisatie van Explosive Car Tuning Show 2007 is in handen van Telegraaf Expomedia (TE2) Automotive, in samenwerking met Explosive Car Tuning en Jaarbeurs Utrecht. TE2 Automotive organiseert diverse automotive evenementen in binnen- en buitenland. De gespecialiseerde evenementen zijn gericht zijn op specifieke onderwerpen binnen de automotive branche, waaronder classic cars, oldtimers, tuning, motoren, exclusieve auto’s, fleet- en taximanagement en trucks.