Het feit dat kleine auto’s steeds meer terrein winnen ten opzichte van kolossale SUV’s lijkt de Zwitserse ontwerpstudio Edag geheel te zijn ontgaan. Op de Salon van Genève presenteert het bureau namelijk de enorme LUV concept car.

De Edag LUV is een SUV en pick-up truck in één. Door de toepassing van teakhout in de laadbak en op de motorkap proberen de Zwitsers de auto de uitstraling van een jacht mee te geven, maar met een lengte van 5,70 meter, breedte van twee meter en een hoogte van 1,80 meter valt het model nog het best te vergelijken met een containerschip. De naam heeft overigens niets te maken met het beruchte meidentrio uit de jaren ‘70, maar is een afkorting voor Luxury Utility Vehicle. LUV is bovendien het Duitse woord voor loef.

Edag presenteert traditioneel op iedere Geneefse autosalon een bijzonder project. Vorig jaar was de studio verantwoordelijk voor de hardtop Pontiac Solstice en Opel GT. In tegenstelling tot die modellen schatten we de toekomstkansen van de LUV niet erg hoog in. Zelfs Amerikaanse bakbeesten als de Cadillac Escalade en Jeep Commander hebben moeite het hoofd boven water te houden.