De Mitsubishi Colt kan er weer een jaartje tegenaan. Op de IAA in Frankfurt komend najaar presenteert het Japanse merk een aantal detailwijzigingen die het stadsautootje in beeld moet houden. Het gaat vooral om nieuwe kleuren en andere velgen.

Verwacht dus geen ingrijpende wijzigingen, Mitsubishi is dan ook zeer tevreden met de resultaten van de Colt tot dusver. In de drie jaar dat het model op de markt is, zijn in Europa meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Een aanzienlijk deel daarvan (zo’n twintig procent) betrof actiemodellen. Vandaar dat Mitsubishi nu alvast de komst van een nieuwe gelimiteerde editie aankondigt.

De speciale uitvoering zal onder meer worden uitgerust met rookglazen koplampen, getinte achterlichtunits en in zwart uitgevoerde raamstijlen. De vijfdeurs wordt bovendien voorzien van privacy glas. De driedeurs kan weer rekenen op en dakspoiler. Beiden krijgen de beschikking over handige snufjes als een regensensor, automatisch inschakelende koplampen en een audiosysteem met mp3-afspeelmogelijkheid.

Mitsubishi meldt verder dat we op de Paris Motor Show 2008 nog een belangrijke verkoopstimulans kunnen verwachten.