Terwijl de hele autowereld zich verzamelt in Frankfurt, waar morgen de 62e IAA van start gaat, kondigt Mitsubishi twee wereldprimeurs aan voor de Tokyo Motor Show. De beurs in eigen land, van 27 oktober tot en met 11 november, is voor het Japanse merk natuurlijk minstens zo belangrijk.

De eerste wereldprimeur van Mitsubishi in Tokyo is de i MiEV Sport. De i is het compacte model van Mitsubishi, die helaas niet op het Europese vasteland verkrijgbaar is. MiEV staat voor de elektrische aandrijving en de toevoeging Sport laat weinig te raden over. En de prestaties doen de benaming recht aan, want met een topsnelheid van 180 km/h en een actieradius van 200 kilometer kunnen we best van een ‘spannend’ autootjes spreken.

De andere wereldpremière is de Mitsubishi Concept-ZT. Een 4,95 meter lange sedan gericht op de premiumklasse. In het vooronder ligt een 2,2-liter turbodieselmotor, die naast sterk (400 Nm koppel) ook schoon is. De krachtbron is gekoppeld aan Mitsubishi’s nieuw ontwikkelde Twin Clutch SST versnellingsbak. De auto is verder voorzien van de meest moderne voorzieningen, zowel op het gebied van comfort als veiligheid, zoals een lane-drift warning system, parkeerassistent en pop-up motorkap bij een eventuele aanrijding met een voetganger.