De Dodge Challenger komt tóch naar Nederland, zelfs dit jaar nog. Moederbedrijf Chrysler heeft dit besloten na aandringen van een grote groep liefhebbers.

Met name vanuit Nederland en Duitsland was de roep om de musclecar groot. ‘Snel schakelen’ hoort bij ‘het nieuwe Chrysler’ en dus komt de Challenger zo snel mogelijk naar Nederland. Goed nieuws, want deze auto heeft alles wat een ‘echte’ Dodge kenmerkt: hij is stoer, sterk, snel en nostalgisch.

De Challenger heeft een 425 pk sterke 6.1 HEMI V8 met vijftraps automaat. Hiermee kun je de achterbanden oproken, of in zes seconden van 0-100 sprinten. Bovendien kun je in 17 seconden naar 100 km/u sprinten en weer tot stilstand komen. Hiervoor wordt een beroep gedaan op het indrukwekkende Brembo remsysteem.

Als de Challenger nog niet genoeg opvalt door de gigantische 20 inch wielen of het intimiderende uiterlijk, dat doet ‘ie dat wel vanwege de opvallende kleuren. Er zijn er drie beschikbaar: bright silver, briljant black en Hemi orange. Het interieur is standaard voorzien van zwart leer met oranje stiksels. Audio met 322 watt boxen is ook standaard. De prijs is nog niet bekend, maar volgt snel.