De voorman van het overkoepelende autosportorgaan FIA, Max Mosley, is in opspraak geraakt na de publicatie van enkele ‘sextapes’. Hierop zou te zien zijn hoe hij met meerdere prostituees een Nazi-rollenspel speelt.

Hoewel het nog niet helemaal zeker is dat de man op de video daadwerkelijk Mosley is, staat hij van alle kanten onder druk om af te treden. Met name Joodse organisaties reageerden geschokt op het nieuws. Op de video is te zien hoe een op Mosley-lijkende man met prostituees in Nazi-uniformen bezig is.

De FIA onthoudt zich van ieder commentaar, advocaten van Mosley zijn al naar de krant gestapt die het nieuws naar buiten heeft gebracht. Wat de zaak extra pikant maakt is het feit dat de vader van Mosley in de tweede wereldoorlog een fascistenleider was.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft gezegd dat Mosley zelf moet bepalen of hij aftreedt of niet. Hij heeft de FIA-baas in ieder geval afgeraden om af te reizen naar Bahrein, waar komend weekend een Formule 1-race wordt verreden. “Zijn aanwezigheid zou de aandacht van de race alleen maar afleiden”, aldus Ecclestone