Hoewel Infiniti pas in het najaar officieel van start gaat met de verkoop van auto’s in Nederland, is de EX nu al verkrijgbaar. Het gaat om importmodellen die door het Rotterdamse bedrijf Pietersen US Carcenter worden aangeboden.

De Infiniti EX is al verkrijgbaar in Nederland, maar niet via het officiële kanaal. US Carcenter is het merk voor, door nu al EX-en te importeren naar Nederland en aan te bieden voor 63.950 euro.

Er zijn wel een paar restricties, want je moet bijvoorbeeld van ‘wit’ houden. Dat is namelijk de enige kleur waarin de EX35 leverbaar is bij het Rotterdamse bedrijf. Verder zit een lederen interieur, vierwielaandrijving en een 5-traps automaat bij de prijs inbegrepen. Onder de motorkap van de BMW X3-concurrent ligt een 3.5 V6 met 297 pk.

US Carcenter biedt al langere tijd het merk Infiniti aan via het grijze importkanaal. Ook de FX en G-Coupé zijn bij dit bedrijf te bestellen. De vraag is of dat zo blijft, als in het najaar de officiële dealer zijn deuren opent in Rotterdam. Die zal overigens deze EX35 niet gaan verkopen, maar voorlopig alleen de ‘37’.