Op de Salon van Parijs in oktober presenteert Mercedes-Benz een Shooting Brake-concept van de CLK. Dat meldt het Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport. Het studiemodel is een voorbode van de nieuwe E-klasse die in 2009 op de markt moet verschijnen.

Mercedes voegt min of meer het ontwerp van de CLK en een E-klasse samen. Vooral aan de voorzijde is hard gewerkt. Zo is de grille groter en robuuster gemaakt en zijn de karakteristieke ronde koplampen van de huidige generatie vervangen door rechthoekige exemplaren. Ook op de rest van de auto hebben veel vloeiende vormen plaats moeten maken voor scherpere hoeken.

De nieuwe E-klasse, die veel elementen van de CLK Shooting Brake zal overnemen, zal bovendien zeven centimeter langer worden dan het huidige model. Naast de bekende motorvarianten komt er vanaf 2010 ook een Bluetec hybride variant. Een 20 pk sterke elektromotor, met geïntegreerde startmotor ondersteunt dan de 224 pk sterke 3,0-liter V6. Van de Mercedes-Benz E-klasse zijn wereldwijd sinds de introductie in 1995 bijna 3,5 miljoen stuks verkocht.