Dit zijn de eerste foto’s van de gloednieuwe Seat Ibiza. Het Spaanse merk heeft woord gehouden: de Ibiza lijkt sprekend op het conceptmodel Bocanegra dat in Genève stond.

De zwarte neus van de Bocanegra is vervangen door een behoorlijk gemeen kijkend smoeltje. De rest van de auto is nagenoeg hetzelfde, waarbij met name de twee naar elkaar toelopende lijnen aan de zijkant opvallen. De raamlijn kennen we van de Leon, terwijl de achterkant wat anoniem oogt. Het ontwerp is van de hand van Luc Donkerwolke, die ook de Lamborghini Gallardo tekende.

De nieuwe Ibiza staat op een volledig nieuwe bodemplaat. Het motorenpalet omvat zes motoren, drie benzinevarianten en drie diesels. Seat heeft voorlopig de prioriteit gegeven aan CO2-uitstoot, want de spannende 1.4 turbo uit de Bocanegra zien we (nog) niet terug. De vermogens lopen uiteen van 70-105 pk.

De Ibiza is zeven centimeter langer dan z’n voorganger, dat is vooral te merken aan de bagageruimte die met 25 liter groeide. Er zijn tal van nieuwe opties verkrijgbaar, zoals Bi-xenon lichten, Bluetooth en parkeersensoren. In het najaar staat de nieuwe compacte Seat in de showroom.