Terwijl de roep om een boycot van de Olympische Spelen in Peking steeds groter wordt en de fakkeltocht met het olympische vuur wordt geplaagd door protestacties, blijft de autoshow van de Chinese hoofdstad buiten schot. Audi en Mercedes hebben zelfs wereldprimeurs aangekondigd voor de tentoonstelling, die volgende week van start gaat.

Audi presenteert op de Peking Motor Show de nieuwe Q5, het kleinere broertje voor de Q7. Even leek de Italiaanse website Omniauto.it het feestje te bederven, door alvast een afbeelding van het nieuwe model te plaatsen, maar Audi ontkent in alle toonaarden dat het een echte foto is. De afgebeelde SUV vertoont echter wel heel veel overeenkomsten met de eerder gesignaleerde prototypes.

Wat vast staat is dat de productie van de Audi Q5 inmiddels van start is gegaan. In eerste instantie wordt de compacte SUV in thuisstad Ingolstadt gebouwd, maar Audi overweegt ook in China een fabriek in te richten voor het produceren van de Q5. Eind dit jaar moeten de eerste exemplaren bij de dealer verschijnen. De Q5 is dan leverbaar met in ieder geval een 2,0-liter benzinemotor met 210 pk en twee diesels, een 2,0-liter met 170 pk en een 3,0-liter V6 met 240 pk.