Porsche introduceert op de Autoshow van Peking de overtreffende trap van de Cayenne-reeks: de Turbo S. De 550 pk en 750 Nm koppel zorgen voor een sprint van 0-100 in 4,8 seconden en een topsnelheid van 280 km/u.

De sterkste Cayenne ooit heeft een 4.8 V8 onder de motorkap met twee turbo’s. Dat zorgt ervoor dat het vermogen is toegenomen met 50 pk en het koppel met 50 Nm. Indrukwekkende cijfers waarmee Porsche op een stijlvolle manier het Cayenne-programma naar boven afrondt.

De vermogensstijging wordt bereikt door onder andere een aangepast uitlaatsysteem en een geoptimaliseerd motormanagement. Van buiten is de Turbo S herkenbaar aan de speciale 21 inch sportwielen, vier aluminiumkleurige uitlaatpijpen en diverse in kleur meegespoten delen. De kleur Lavagrijs is exclusief voor de Turbo S leverbaar. Uiteraard zijn ook in het interieur diverse onderscheidende elementen, zoals de speciale kleurcombinaties en sportstoelen.

Als laatste moet het remsysteem, dat onder de naam Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) door het leven gaat, even genoemd worden. Volgens Porsche is het de eerste keer dat dit uit de racerij afkomstige systeem op een straatauto wordt gemonteerd. De Turbo S staat op dit moment op de Autoshow van Peking en komt aan het eind van de zomer naar Nederland. De prijs voor al dit moois is 197.600 euro, maar dan heb je wel ‘de snelste Cayenne ooit’.