Het Engelse bedrijfje Keating heeft een supercar onthuld: de SKR. En dat is slechts het begin, er komt in de nabije toekomst een tweede variant met 1500 pk die het snelheidsrecord van de Bugatti Veyron moet verbreken.

De Keating SKR is een supercar van Engelse bodem, die in verschillende vermogensvarianten op de markt komt. De ‘instapper’ heeft 404 pk, maar er zijn ook versies met 505 pk, 525 pk en 650 pk. Het vermogen komt via de achterwielen op de weg. De V8-motor is afkomstig van Chevrolet en de versnellingbak wordt ingekocht bij Porsche.

De SKR heeft een stalen spaceframe, weegt 1190 kg en is even groot als een Lamborghini Gallardo. De sprint van 0-100 geschiedt in ‘minder dan 4 seconden’ en de topsnelheid ligt op ongeveer 300 km/u. Die cijfers gelden voor de minst sterke variant, dus dat belooft wat voor de rest.

Dat geldt helemaal voor de nog te verschijnen overtreffende trap: de TKR. Die heeft een koolstofvezel spaceframe, weegt 995 kg en mobiliseert 1500 pk. Met deze auto wordt ‘binnenkort’ een aanval gedaan op het snelheidsrecord van de Bugatti Veyron. Of de SKR/TKR naar Nederland komt is nog niet bekend.