Tesla Roadster

De volledig elektrisch aangedreven sportauto Tesla Roadster komt naar Europa. In het derde kwartaal van 2009 verschijnt het model hier op de markt, Nederland is als een van de eerste landen aan de beurt.

De Tesla Roadster is in Amerika een groot succes, vandaar dat de export nog een ruim jaar duurt. Het merk wil echter profiteren van de zwakke dollar en doordat het chassis van de Roadster in Engeland bij Lotus wordt gebouwd en de rest in Amerika, is het behoorlijk lucratief om het model hier te gaan verkopen.

De landen waar belastingvoordelen gelden op emissie-arme auto’s maken als eerste kennis met de elektrische sportauto. Naast Nederland zijn dat bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland en Noorwegen. Tesla-baas Ze’ev Drori verwacht de auto hier te kunnen verkopen voor 100.000 euro, exclusief belastingen. Dat is wel wat duurder dan in de Verenigde Staten, waar de auto hetzelfde kost in dollars.

Drori is enthousiast, omdat de Roadster eigenlijk veel geschikter is voor de Europese consument dan voor de Amerikaanse. In Europa leggen we veel kleinere afstanden af en de benzineprijs is aanzienlijk hoger. Om de productiecapaciteit te verhogen, opent Tesla in Europa een extra assemblage-fabriek.