Toen Audi aan het begin van dit jaar de nieuwe TT-S wereldkundig maakte, gonsde het direct van de geruchten dat er ook een nog krachtiger TT-RS zou volgen. Dat gerucht kunnen we inmiddels gerust bevestigen, de TT-RS zou medio volgend jaar op de markt komen.

Als het zover is, dan heeft Audi wel een zeer potente variant van de TT in huis. De TT-RS krijgt een nieuwe 2,5 liter vijfcilinder motor met twee turbo’s, die ongeveer 390 pk op de weg moet kunnen brengen. Daarmee kan deze versie van de TT het met gemak opnemen tegen concurrenten als BMW en zelfs Porsche.

Eigenlijk had Audi al eerder met de kleine krachtpatser willen komen, maar problemen met de bestaande V6 gooiden roet in het eten. Omdat het ontwikkelen van een nieuwe motor een kostbare aangelegenheid is, kijkt Audi ook met meer dan een schuin oog naar de A3, om daar ook een RS-versie van te ontwikkelen. In dat geval zou de vijfcilinder 350 pk leveren.

Voor de TT-RS wil Audi de motor combineren met een zeventraps S-tronic transmissie. Uiterlijk zal deze nieuwe versie een stuk agressiever ogen dan de bestaande TT-S, met vooral een dikkere voorbumper en een uitgebreide, doch subtiele bodykit. Andere details die opvallen zijn een elektronisch gestuurde achterspoiler en 19 inch velgen waarachter extra grote remschijven schuilen. Op de Duitse Nurburgringen is inmiddels het eerste prototype in de jas van een TTS gespot, een RS3 is echter nog niet gesignaleerd.