Vorige week sloeg Cadillac al flink op de trom door de nieuwe CTS Sport Wagon en de nieuwe SRX aan te kondigen. Inmiddels is ook bekend geworden dat de compleet nieuwe CTS Coupe ook staat te trappelen om zijn debuut te maken.

De introductie van de nieuwe CTS Coupe gunt Cadillac aan de Los Angeles Auto Show, in november. Onlangs werd de definitieve productieversie van de auto in de Verenigde Staten al voorgesteld aan een groep journalisten en potentiële klanten.

Eerder was al bekend dat de CTS Coupe sterk lijkt op het in januari getoonde studiemodel. Daarmee lijkt de coupe dus ook op de al bekende CTS sedan, al is het uiterlijk vanaf de achterportieren compleet anders. Om met enig kans van slagen de strijd aan te binden met tegenstrevers als de BMW 3-serie Coupe heeft de Cadillac dezelfde 3,6 liter V6 aan boord als de CTS Wagon. Deze is goed voor een vermogen van 302 pk. Ook de nieuwe 2,9 liter V6 turbodiesel behoort wellicht tot de mogelijkheden.

Cadillac spreekt nog met geen woord over de komst van een extra krachtige CTS-V variant. Naar verluidt waren er bij de perspresentatie echter al enkele prototypes te zien die wijzen in de richting van sportievere uitvoeringen.