Net nu Ford onder het eigen label een nieuwe, hoopvolle richting inslaat, introduceert het met de Lincoln MKT een auto die doet vermoeden dat alles bij het oude blijft.

De Lincoln MKT maakte eerder dit jaar als studiemodel zijn opwachting tijdens de Detroit Motor Show. Werden destijds geen mededelingen gedaan over productieplannen, inmiddels is bekend dat deze grote Lincoln in 2009 werkelijkheid wordt.

Het gaat dan in ieder geval om een grote gezinsauto die het midden houdt tussen een MPV en een SUV, ofwel een crossover. Als de kenmerken van het studiemodel stand houden, dan heeft de MKT straks drie zitrijen met plaats voor zeven passagiers. Wellicht blijft ook de 3,5 liter V6 benzinemotor met turbo behouden. Deze levert ongeveer 340 pk, wat ongetwijfeld aanzienlijk meer is dan de ongeblazen 3,7 liter V6 die moeder Ford ook voor de nieuweling in petto heeft. Tot de snufjes in het interieur van de Lincoln horen onder meer een navigatiesysteem van de nieuwste generatie en een systeem dat de bestuurder helpt de blinde hoek in de gaten te houden.

Bij het debuut van de concept car werd in januari nog melding gemaakt van het feit dat de V6 geschikt zou zijn voor E85 biobrandstof. Hopelijk slaat Ford niet opnieuw de plank mis, want inmiddels gaan links en rechts geluiden op om biobrandstof niet langer te winnen uit plantaardige gewassen. Dit zou op termijn namelijk voedselschaarste met zich meebrengen.