Porsche 911 Cayman

Voor Porsche heeft 2008 tot nu toe in het teken gestaan van het vernieuwen van de 911-reeks. Hoewel nog niet alle varianten van de 911 een metamorfose hebben ondergaan, gaan er nu geruchten over een facelift voor de Cayman. Deze verschijnt echter pas in de loop van volgend jaar in de showrooms.

Voor de Cayman richt Porsche zich in eerste instantie op het fijnslijpen van het exterieur, met nieuwe koplampunits, iets andere luchtinlaten en LED-achterlichten. Echt grote uiterlijke veranderingen blijven net als bij de 911 achterwege.

Onderhuids is het een ander verhaal. Nieuw is een 2,9 liter zescilinder boxermotor die een vermogen meekrijgt van 265 pk, gecombineerd met een koppel van 300 Nm. Daarmee beschikt de Cayman over genoeg pit om in 6 seconden naar 100 km/u te accelereren, een fractie sneller dan het huidige model. Optioneel wordt ook de PDK-transmissie leverbaar, die dankzij een dubbele koppeling de sprint nog iets sneller doet verlopen. Daarbij kan de liefhebber zijn Cayman voor het eerst ook laten uitrusten met een sperdifferentieel.

De Cayman S doet het allemaal nog net even beter. De 2,9 liter motor wordt uitgerust met directe injectie, waardoor vermogen en koppel toenemen tot respectievelijk 320 pk en 370 Nm. Met een handgeschakelde versnellingsbak accelereert de Cayman S in 5,3 seconden naar 100 km/u, de versie met PDK-transmissie doet datzelfde in precies 5,0 seconden. Afgezien van de motorische aanpassingen, krijgen ook de elektronica, het navigatiesysteem en de entertainmentsystemen een upgrade.