De vierde editie van de Bavaria City Racing, morgen in Rotterdam, wordt sinds gisteren voorafgegaan door de ING RaceSalon. Vanmiddag werden de festiviteiten officieel geopend met een onverwachtse F1-demonstratie door autocoureur Robert Doornbos.

Om twee uur vanmiddag werd Doornbos, Rotterdammer van origine, door een legerhelicopter gedropt op het Ahoy terrein. Daar stond een Formule 1-auto klaar van ING Renault F1. Doornbos gaf een ronkende en rokende demonstratie van wat ons morgen te wachten staat in de Rotterdamse straten.

Het Rotterdamse raceweekend is al twee dagen in volle gang, met de ING RaceSalon in het Ahoy complex. In de overdekte paddock van ruim 30.000 m2 is veel actie vanuit de racewereld en interactie met het publiek. Zo zijn er verschillende driftshows en andere demonstraties. Bezoekers kunnen zelf meedoen met een bandenwissel, meerijden in een F1-tweezitter of plaatsnemen in een race-simulator.

Voor de liefhebbers van motorsport is er veel moois te zien. Al eerder meldden we de aanwezigheid van de Nissan GT-R, de KTM X-Bow, de Renault Mégane R26.R en Twingo RS. Naast de Formule 1-teams van onder meer Renault en Toyota zijn ook wedstrijdauto’s aanwezig van de WTCC, GP2, A1GP, de Dutch GT4 en de Dakar rally. De aanwezige coureurs zijn ook niet de minste. Zo zijn Tom Coronel, Adrian Sutil en Sakan Yamamoto van de partij. Met de sterk aanwezige zon belooft dit een prachtig raceweekend te worden.