Tindens de International Motor Show in Moskou presenteert Lexus volgende week de LS460 AWD. Daarmee wordt het gamma van de luxe sedan uitgebreid met een tweede vierwielaangedreven variant, de LS 600h was als topmodel reeds leverbaar met vierwielaandrijving.

Het goede nieuws is dat de LS 460 AWD straks ook leverbaar is in Nederland. Lexus heeft geen mededelingen gedaan over de prijs, maar reken op een aardige duit bovenop de € 115.350,- voor de uitvoering met voorwielaandrijving. De LS 460 AWD beschikt over hetzelfde Torsen sperdifferentieel als de LS 600h. Dat betekent dat ook bij deze uitvoering het motorvermogen onder normale omstandigheden in een verhouding 40-60 procent over de voor- en achterwielen wordt verdeeld. De 4,6 liter V8 levert trouwens een vermogen van 381 pk.

Lexus presenteert in Moskou nog meer moois. De IS-F maakt er zijn Russische debuut, terwijl de LF-A Roadster Concept eveneens zijn opwachting maakt. Iedereen met een beetje belangstelling voor auto’s kijkt nu al bijna twee jaar reikhalzend uit naar de presentatie van de LF-A, maar Lexus lijkt nog altijd geen ei te kunnen leggen over de komst van deze auto. Zou het er überhaupt van komen?