Bij het Zweedse Koeningsegg zullen ze de afgelopen tijd de ontwikkelingen rond de Porsche Panamera en de Aston Martin Rapide op de voet hebben gevolgd. De fabrikant van superexclusieve sportwagens zou inmiddels ook een buitengewoon sportieve, vierdeurs sedan willen gaan ontwikkelen.

Een woordvoerder van Koenigsegg in het Midden-Oosten heeft verklapt dat een sedan van zijn werkgever voorzien zou worden van een 700 pk sterke V8, die moet zorgen voor snelheden hoger dan 350 km/u. In 2011 zou de Koenigsegg sedan 2011 op de markt moeten verschijnen.

Naar verluidt zijn de ontwerpers in Zweden op dit moment druk in de weer met kleimodellen, en wordt druk gekeken naar investeringsmogelijkheden om daadwerkelijk tot productie over te gaan.

Het platform voor de sedan en ook de V8 zouden voor Koenigsegg in ieder geval uniek zijn, maar uiterlijk moet de nieuwe auto lijken op de hier afgebeelde CCX. Ook wordt de voor deze auto ontwikkelde constructie van carbonfiber overgenomen. Het is opvallend dat Koenigsegg deze wilde plannen ontvouwt. Er gaan immers al langere tijd geruchten dat de fabriek financiële problemen heeft.