De eerste foto’s van de nieuwe Mercedes E Klasse zijn op internet verschenen. Mercedes wilde het model eigenlijk pas in januari onthullen maar zoals zo vaak liggen de eerste beelden voortijdig op straat.

Op een forum op internet zijn de eerste foto’s van de nieuwe E Klasse opgedoken. Hoewel de plaatjes niet helemaal scherp zijn is goed te zien dat de nieuwe E veel weg heeft van de Concept Fascination die op de Autosalon van Parijs stond. Een woordvoerder van Mercedes wist ons toen al te vertellen dat het studiemodel een zeer duidelijke hint geeft naar de volgende generatie E Klasse.

Daar is geen woord van gelogen, het ‘vier augen gesicht’ domineert het nieuwe aanzicht van de E Klasse. De lampen zijn niet langer rond, zoals bij het huidige model, maar vierkant. Onderin de bumper zien we voor het eerst LED-dagrijverlichting die bij Mercedes net weer iets anders van vorm is dan bij Audi.

De E Klasse komt in veel varianten. Als eerste verschijnt de sedan, in september gevolgd door de Estate. Tussentijds onthult Mercedes op de Autosalon van Genève de coupé, die de huidige CLK moet opvolgen. In het motoraanbod verwachten we in ieder geval de nieuwe generatie CDI’s, die onlangs debuteerde in de C Klasse. Wat Mercedes verder in petto heeft weten we nog niet, daarvoor moeten we toch echt wachten op de officiële informatie.