Rinspeed komt ieder jaar met een bizarre creatie naar de Autosalon van Genève. Voor de editie van 2009, die begin maart plaatsvindt, licht Rinspeed alvast een tipje van de sluier op.

De Autosalon van Genève is nog ver weg maar Rinspeed is al volop bezig met de voorbereidingen. Zoals ieder jaar komt de Zwisterse tuner ook in 2009 met een bijzondere conceptcar op de proppen. De iChange verandert van vorm, afhankelijk van de hoeveelheid personen die instapt.

Met slechts een persoon aan boord ziet de auto eruit als een sportieve coupé. Wanneer er een of twee passagiers meegaan dan schuift de achterkant omhoog en transformeert de iChange in een soort mini-MPV. Van die laatste configuratie geeft Rinspeed nog geen beelden vrij maar we laten ons graag verrassen in Genève.

De 1-2-3-zitter, zoals Rinspeed het ding noemt, is uiteraard voorzien van elektrische aandrijving. De elektromotor levert 130 kW (177 pk) en dankzij het lage gewicht en de gunstige aerodynamica is de iChange een bijzonder milieuvriendelijke auto.