Autobinck, de importeur van onder andere Mazda en Hyundai, gaat Infiniti in Nederland importeren. Het luxemerk van Nissan wil dit jaar in Europa voet aan de grond krijgen.

Infiniti gaat in Nederland auto’s verkopen via Autobinck, dat in oktober vestigingen opent in Amsterdam en Rotterdam. Bij die twee steden zal het voorlopig blijven, de strategie is namelijk niet zozeer gericht op maximale dekking. Wel moeten de dealers een hoogwaardige uitstraling krijgen en maximale service verlenen. De bedrijven worden geplaatst in delen van de stad ‘waar ook andere luxemerken zijn gevestigd’. Niet in laatste plaats zal daarmee Lexus bedoeld worden. De kersverse importeur wil in 2012 al 900 auto’s per jaar verkopen.

Op de Autosalon van Genève stelt Infiniti zich officieel voor aan ‘Europa’. In Amerika, Rusland en China is het merk al langer actief. Om de introductie kracht bij te zetten, onthult Infiniti in Genève de nieuwe FX, een SUV. Behalve de FX komen ook de EX crossover en G sedan en coupé deze kant op. De ambitieuze Japanners willen binnen vijf jaar in 22 Europese landen tachtig dealers openen.