Op de Autosalon van Genève zal Lamborghini een gefacelifte Gallardo showen. Het model krijgt de naam Gallardo LP560-4. Over de ‘significant versterkte en verfraaide’ sportauto is nog niet veel bekend.

In 2003 bracht Lamborghini de Gallardo uit, een sportcoupé. In de jaren die volgden werd het vermogen van de toch al stevige vijfliter V10 nog wat vergroot. Maar op een echte facelift was het tot nu toe wachten.

Volgende week is het dan zover. De nieuwe Lamborghini Gallardo LP560-4 wordt onthuld op de 78e internationale Autosalon van Genève. In tegenstelling tot vele andere autofabrikanten heeft het Italiaanse Lamborghini nog geen foto’s gelekt. Ook laat het maar mondjesmaat informatie los over het nieuwe kleine broertje van de Lamborghini Murciélago.

De toevoeging ‘LP560-4’ geeft in ieder geval twee dingen prijs. Het eerste getal geeft aan dat het vermogen van de V10-motor verder is opgevoerd, tot 560 pk. Het tweede getal, de 4, duidt aan dat deze Gallardo een permanente vierwielaandrijving heeft.

Op de Los Angeles Auto Show van 2006 toonde Lamborghini een Gallardo Spyder. Hiervan wordt ook een LP560-4 uitgebracht. Daarop is het nu nog geduldig wachten.