In de luwte tussen de North American International Auto Show in Detroit en de Salon van Genève grijpen veel autofabrikanten hun kans om wat minder spectaculaire, maar zeker niet minder interessante modellen wereldkundig te maken. Mazda heeft bijvoorbeeld de eerste foto vrijgegeven van de driedeurs variant van de nieuwe Mazda2.

Een echte primeur voor het Japanse merk, want nooit eerder was er een Mazda2 zonder achterportieren. De afmetingen van de driedeurs versie zijn gelijk aan die van de vijfdeurs, maar de hatchback heeft een vlottere uitstraling. Ook op motorisch gebied zijn er waarschijnlijk geen afwijkingen. De Mazda2 is leverbaar met een 1,3-liter en 1,5-liter benzinemotor. In Nederland zal geen dieseluitvoering komen.

De driedeurs Mazda2 verschijnt pas tegen het eind van het jaar in ons land. Mazda is nog bezig met een andere modelvariant van de Mazda2, maar deze sedanuitvoering is niet voor de Europese markt bestemd. Naast de driedeurs Mazda2 staat in Genève ook de opgefriste RX-8. Deze vierdeurs sportcoupé gaat voorlopig echter ook aan onze neus voorbij.