De BMW 3-serie is al weer ruim drie jaar op de markt en dat betekent dat het tijd is om de boel te liften. De 3-serie krijgt een wat agressiever front en de achterkant is voortaan veel minder anoniem.

De facelift is volgens het beproefde concept uitgevoerd. Nieuwe koplampunits, een andere motorkap met meer welvingen en een nieuwe voorbumper die geheel volgens de laatste mode is voorzien van nadrukkelijke ‘ondergrille’. De zijspiegels zijn herzien en voortaan iets groter van formaat.

De grootste verbetering vinden we aan de achterkant, die was namelijk nogal anoniem vormgegeven en deed denken aan een oude Nissan Primera. Dat is nu verleden tijd met de nieuwe achterlichten met LED-techniek en een nieuwe bumper.

In het interieur zijn er niet veel wijzigingen, op de iets andere bekledingsstoffen na. Wel is het iDrive-systeem verbeterd en kan de koper een nieuw audio/navigatiesysteem met 8,8 inch kleurenscherm bestellen. Op motorisch gebied noteren we de komst van de volledig nieuwe 330d. Deze 3,0 liter turbodiesel heeft 245 pk en een koppel van 520 Nm. De vernieuwde 3-serie debuteert op de Autosalon van Parijs in oktober.