Gordon Murray, geestelijk vader van onder meer iconen als de McLaren F1 en de Rocket, heeft zich over de stadsauto van de toekomst gebogen. Ziehier het resultaat: de T.25, die van een Smart een reus maakt.

De T.25 is het kleine gifgroene stipje op de tweede foto. Hij biedt plaats aan drie inzittenden. De T.25 is niettemin zo klein, dat bij overdwars inparkeren drie exemplaren in één parkeervak passen. Verder betoogt Murray dat de T.25 zo smal is dat er twee naast elkaar kunnen rijden op bestaande rijbanen, die hierdoor een dubbele capaciteit krijgen. Het wordt echter geen tergend langzaam brommobieltje. De eerdere projecten van Murray kennende, zal het met de dynamiek en prestaties goed komen. De maker belooft dat ze op het niveau van een gezinsauto met een 2,0 liter motor liggen.

Verder moet de T.25 vier sterren bij de EuroNCAP carshtest scoren. De carrosseriedelen zijn na een aanrijding gemakkelijk vervangbaar en de banden moeten een heel autoleven lang meegaan. Om de droom compleet te maken belooft Murray een extreem laag brandstofverbruik, zonder nadere details over de aandrijving te noemen. Begin 2009 moet het eerste prototype klaar zijn, een jaar later zou de auto gereed zijn voor serieproductie.