Mazda fleurt de Autoshow van Moskou op met de wereldpremière van de conceptcar Kazamai. De auto’s beeldt Mazda’s visie uit op een cross-over in het compacte SUV-segment.

Zo gelikt als het uiterlijk van de Kazamai is ook de toelichting van Mazda bij het conceptmodel. De Kazamai is volgens het merk ‘een uitbeelding van de lange termijn visie’, de zogenaamde ‘duurzame zoom-zoom’ waarbij ‘de unieke balans tussen sportief rijplezier en de hoogste milieu- en veiligheidseisen’ centraal staat.

En Mazda gaat nog even door, de Kazamai is ‘geïnspireerd op zijwinden in de natuur’ en heeft ‘een sterke emotionele aantrekkingskracht’. Kazamai betekent dan ook zoveel als ‘draaiende zijwinden’. Het conceptmodel is een fraaie voortzetting van de Nagare-designfilosofie, die al eerder fraaie concepts voortbracht.

De Mazda Kazamai is speciaal voor de Russische autoshow ontworpen, niet zo vreemd aangezien de mid-size SUV in de snel groeiende Russische automarkt op veel belangstelling kan rekenen. Als het model in productie gaat, wat zeker niet in deze vorm gaat gebeuren, dan belooft Mazda een zeer lage CO2-uitstoot.