Lotus introduceert een nieuwe topuitvoering van de Europa op het gelijknamige continent. De Lotus Europa SE is vanaf nu leverbaar voor 68.145 euro bij Van der Kooi Sportscars in Lochem en Amsterdam.

Lotus introduceerde Europa S in 2006 als alternatief voor mensen die de Elise en Exige te compromisloos vinden voor het dagelijks gebruik. “Met de Europa SE heeft Lotus een auto ontwikkeld voor diegenen die nog meer waarde hechten aan stijl en topprestaties, maar met behoud van de historische Lotus-merkwaarden,” verklaart importeur Willem van der Kooi.

De 2,0-liter turbomotor die midden in de Lotus Europa ligt is geheel opnieuw gekalibreerd. Het vermogen is toegenomen tot 225 pk en het koppel loopt op tot 300 Nm. De Europa SE mag dan wel op comfort zijn afgesteld, de auto schiet nog altijd binnen 5,4 seconden vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur. Na 12,4 seconden staat de teller op 160 km/u en de topsnelheid bedraagt 235 km/u.

Aan de uitrusting zijn eveneens comfortverhogende voorzieningen toegevoegd. De lichtgewicht wielen met bredere banden bieden extra grip. De voorwielen hebben een diameter van 17-inch, achter zijn ze een maatje groter. De Lotus Europa SE krijgt daarnaast een verbeterd remsysteem. Het interieur is van een nieuw ontwerp voorzien, inclusief lederen bekleding.