Niet alle wereldprimeurs op de London Motor Show zijn van het kaliber Opel Insignia, maar niettemin belangrijk genoeg om vermeld te worden. Zoals deze MyCar van producent Nice. Een elektrische auto, die ouderwets gezellig een hele nacht aan het stroominfuus moet.

De totstandkoming van de MyCar heeft een internationaal karakter. Het merk Nice is Brits, het vrolijke ontwerp is van het Italiaanse huis Italdesign en de productie vindt plaats in Hong Kong. In London zou de MyCar een hit kunnen worden, omdat hij als emissieloze auto (zero emission vehicle) is vrijgesteld van de congestion charge die in de binnenstad geldt en die auto’s voor Londenaren tot een duur bezit maken.

De MyCar mag er misschien uitzien als een brommobiel die succesvol aan fitness heeft gedaan, hij heeft redelijk wat in zijn mars. Zoals een topsnelheid van 64 km/u en een actieradius toevallig ook van 64 kilometer. Daarmee moet je in de binnenstad wel uit de voeten moet kunnen. Het kost zes tot acht uur om de accu’s van het karretje volledig op te laden.

In Engeland gaat de MyCar bijna negenduizend pond kosten, wat overeenkomt met 11.300 euro. Daar koop je hier ook leuke Smart voor. In de MyCar zijn een navigatiesysteem, Bluetooth, lichtmetalen wielen en centrale vergrendeling standaard. Er zijn ook tal van volwassen opties. Het is onbekend of er exportplannen buiten het Verenigd Koninkrijk bestaan.