Het Engelse bedrijfje Nice komt met een volledig elektrisch aangedreven MPV op de markt. Het compacte model wordt geïntroduceerd op de Autoshow van Londen en nog dit jaar leverbaar op de thuismarkt.

Nice wil met de compacte MPV laten zien dat elektrisch rijden ook betaalbaar kan zijn, doelend op de elektrische sportwagens van Fisker en Tesla die meer dan een ton kosten. De Ze-O zal zo’n 14.000 pond gaan kosten, wat neerkomt op ruim 17.500 euro.

De volledig elektrisch aangedreven Ze-O heeft een topsnelheid van 88 km/u en kan met volgeladen accu’s 105 kilometer ver komen. In een later stadium kan de klant lithium-ion-accu’s bestellen waarmee de actieradius een stuk groter wordt.

Nice heeft de Ze-O in Europa ontworpen maar de bouw van het model vindt in China plaats. In de herfst van 2008 komt de elektrische auto in Engeland op de markt, de rest van Europa volgt in de loop van 2009. De Britse consument kan op de Autoshow van Londen voor het eerst kennis maken met het nieuwe product uit eigen land.