Nederland is binnenkort een Chinees merk rijker. Tot nu toe wilde het nog niet echt vlotten met de introductie van Chinese auto’s in ons land, maar importeur Autobinck denkt daar met BYD verandering in te kunnen brengen.

Autobinck gaat het merk niet alleen in Nederland vertegenwoordigen, maar ook in Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Slovenië. Autobinck heeft verder onder meer Hyundai en Mazda onder zijn hoede.

BYD, dat staat voor Build Your Dreams, is één van de snelst groeiende autofabrikanten van China. Naast auto’s maakt BYD overigens ook mobiele telefoons en batterijen. De kennis en ervaring van elektronica en accu’s komt BYD goed van pas bij het produceren van elektrische en hybride voertuigen. “Veel Chinese autofabrikanten staan nog aan het begin van hun ontwikkeling. BYD geeft vooral op het gebied van elektrisch aangedreven auto’s de toon aan”, aldus Henny van Dijk, CEO van Autobinck.

De komende jaren zal BYD een compleet nieuwe modellijn uitrollen, die volledig is afgestemd op de Europese markt. Autobinck kan nog geen datum noemen wanneer we de eerste BYD’s in Nederland kunnen verwachten. Eerdere pogingen van Chinese merken om in Nederland voet aan wal te zetten, spatten vaak bij botsproeven uiteen. Volgens Van Dijk zal dat bij BYD geen obstakel vormen: “Recente crashtests hebben aangetoond dat het met het fabricageniveau en de kwaliteit van de producten goed zit.”