Dit is de Gina Light Vision. BMW heeft dit model de laatste jaren gebruikt als oefenobject voor nieuwe modellen en technieken. Onder meer de Z4 is van het studiemodel afgeleid.

Gina is een afkorting voor ‘Geometrie und Funktionen in N-facher Ausprägung’, waarbij de N in de wiskundige betekenis van oneindigheid wordt gebruikt. BMW bedoelt dat het merk de blik moet verbreden om aan de steeds grotere wensen van de autokoper te voldoen. De auto is uitsluitend bedoeld om mee te experimenteren en zal nooit in productie genomen worden.

Maar zoals gezegd, vinden we elementen van het studiemodel regelmatig terug in de modelreeks van BMW. Naast de Z4 is bijvoorbeeld ook het iDrive-systeem geïnspireerd door de Gina. Binnenkort wordt de auto wel voor het eerst aan het publiek getoond. Bij de opening van het BMW Museum op 19 juni zal de Gina een prominente plaats innemen in de expositie van concept cars.

De Gina Light Vision is voorzien van een aluminium spaceframe om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Onder de opvallende motorkap ligt een V8-krachtbron. De auto is helemaal ingericht op de wensen van de bestuurder. De koplampen komen bijvoorbeeld alleen tevoorschijn als de verlichting wordt ingeschakeld.