Er kan weer een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd in het overvolle boek over Engelse sportwagenmerken. Deze keer doet Breckland een poging met de Beira, een verbouwde Opel GT.

De Breckland Beira is gemaakt van het GM-platform Kappa, waarop onder andere de Opel GT staat. De Engelsen hebben een nieuwe neus en kont ontworpen en er een dikke motor in gehangen, die eveneens afkomstig is van GM. Met de 6.0 V8 moet de Beira in staat zijn in minder dan vijf seconden van 0-100 km/u te sprinten en een topsnelheid van meer dan 250 km/u te halen.

De prestaties zijn mede te danken aan het relatief lage gewicht van 1.400 kg. Bijzonder is dat de Beira af-fabriek met LPG-installatie kan worden besteld. De tank is zeventig liter groot en daarmee haalt de roadster een actieradius van 1.100 kilometer.

Ook bijzonder is dat Breckland het vizier eerst op Europa richt en daarna pas op de thuismarkt. Hij komt er dus in eerste instantie met het stuur aan de linkerkant. De vanafprijs is zo’n 70.000 euro exclusief belastingen en vanaf november is de Beira in diverse Europese landen te verkrijgen.