GM gaat flink snijden in de productie van grote SUV’s en pick-ups. Daarnaast wordt de positie van het merk Hummer nog eens flink onder de loep genomen, waarbij verkoop niet wordt uitgesloten.

GM wil in vier fabrieken een einde maken aan de productie van de zogenaamde trucks. Dat zijn grote SUV’s en pick-ups die met name in Amerika worden verkocht. Het gaat om een jaarproductie van 700.000 stuks, waarmee de banen van 2.500 medewerkers zijn gemoeid. Wat er met hen gaat gebeuren is nog niet bekend.

CEO Rick Wagoner geeft aan dat deze beslissing te maken heeft met de ‘onomkeerbaar hoge brandstofprijzen’. Vandaar dat GM heeft besloten een extra productielijn aan te leggen voor kleine auto’s. Bovendien geeft Wagoner aan dat de hybride Chevrolet Volt definitief komt, en wel in 2010.

De positie van Hummer wordt nog eens flink heroverwogen waarbij een eventuele verkoop niet wordt uitgesloten. “Hummer is een iconisch merk dat status geeft aan het merkenbestand van GM, maar met de huidige brandstofprijzen is de meerwaarde behoorlijk afgenomen”, aldus Wagoner.