Seat introduceert het driedeursmodel van de Ibiza enkele maanden na de komst van de vijfdeurs. Om het sportieve imago dat het Spaanse merk wil uitdragen te benadrukken, heeft Seat het model tot SportCoupé gedoopt.

Hoeveel coupé de driedeurs Ibiza in zich heeft kun je zelf beoordelen op de extra foto’s die Seat heeft vrijgegeven. Voorlopig moet de sportieve inborst van het uiterlijk komen, want met motoren die vermogens hebben tussen de 75 en 105 pk maak je tegenwoordig weinig indruk. Er is keuze uit drie dieselmotoren en drie benzinemotoren.

De sterkste benzinemotor (een 1.6 met 105 pk) is leverbaar in combinatie met een zeventraps automaat met dubbele koppeling. Met die DSG-automaat, bekend uit talloze Volkswagen-modellen, heeft het Spaans-Duitse merk een aardige primeur in huis in deze klasse.

Prijzen zijn nog niet bekend, maar liggen waarschijnlijk iets onder die van de vijfdeurs. Dat betekent dat de Ibiza SportCoupé een instapprijs van zo’n 13.500 euro krijgt. Het model beleeft z’n debuut op de Autoshow van Londen en staat in oktober in de Nederlandse showroom.