Mazda heeft enkele schetsen vrijgegeven van een nieuwe SUV. Het conceptmodel wordt onthuld op de Autoshow van Moskou en is exclusief voor de Russische markt bedoeld.

Mazda gaat speciaal voor de Russische markt een compacte SUV introduceren. Het voorschot daarvan zal te zien zijn op de Autoshow van Moskou in de vorm van deze nog naamloze conceptcar. De eerste schetsen laten zien dat het model voortborduurt op de Nagare-designfilosofie.

Deze Mazda designtaal zagen we eerder op conceptcars als de Nagare, Taiki en Furai en kent de natuur als belangrijkste inspiratiebron. Voor de Autoshow in de Russische hoofdstad is het thema ‘zijwinden’. De ‘sportieve compacte crossover’ moet de ‘verregaande creativiteit’ van het Mazda designteam weerspiegelen.

Dat Mazda uitgerekend Rusland verkiest als markt is niet zo vreemd, maar liefst twintig procent van alle verkochte nieuwe auto’s is een SUV. Daarnaast maken de autoverkopen in het land een sterke groei door, verwacht wordt dat Rusland over enkele jaren de grootste Europese markt zal zijn. De autoshow van Moskou is eind augustus, dan zal Mazda ook de naam van de SUV-concept bekend maken.