De Suzuki Splash, die met Pasen in Nederland arriveert, heeft bij de EuroNCAP botsproeven vier sterren gehaald voor de bescherming van volwassen inzittenden. Voor de veiligheid van kinderen in de auto en van voetgangers geeft EuroNCAP de Splash drie sterren.

De Suzuki Splash is standaard uitgerust met actieve veiligheidsvoorzieningen als ABS met elektronische remkrachtverdeling, elektronische stabiliteitscontrole en een Brake Assist System. Minimaal zes airbags zorgen voor een zachte landing voor de inzittenden bij een onverhoopte aanrijding. Daarnaast is de carrosserie verstevigd met stalen balken in de portieren en is de voorzijde voorzien van energieabsorberende elementen. Ook ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderstoelen, kindersloten op de portieren en de mogelijkheid de passagiersairbag uit te schakelen zijn standaard aanwezig.

Suzuki lanceert de nieuwe Splash in het paasweekeinde (22-24 maart) in Nederland. Het nieuwe model gaat nog geen tien mille kosten, al scheelt het welgeteld één euro. Voor de Nederlandse markt zijn vier uitrustingsniveaus beschikbaar. De Base en Trend zijn alleen leverbaar met de 1,0-literbenzinemotor. De Comfort en Exclusive zijn er ook in combinatie met de 1,2-liter benzinemotor en de 1,3-liter dieselmotor.