Menige autodealer en diverse managers van autobedrijven hebben deze week extra energie. Dat komt natuurlijk door het blikje Energy-Booster van Autokopen.nl dat zij aantroffen in de tas met goodies, die zij afgelopen dinsdag aan het eind van de dag kregen bij het verlaten van het BOVAG Dealercongres 2008.

Daarvoor hadden alle deelnemers aan dit congres, dat plaats vond in het Beatrix Theater van de Utrechtse Jaarbeurs, ook al kennis gemaakt met medewerksters van Autokopen.nl. Zo kregen alle congresgangers bij binnenkomst een handdoek om in de loop van de dag het (luie?) zweet van het voorhoofd te kunnen wissen. En er waren op de stand van Autokopen.nl vaardige masseuses aanwezig om de congresgangers een verkwikkende massage te geven.

Autokopen.nl haakte hiermee adequaat in op het Topsport-thema van dit congres. Vandaar die sporthanddoeken, vandaar die massage, vandaar die energiedrank.

Studio Sport

Het congres werd geheel in stijl in het decor van een sportkleedkamer aan elkaar gepraat door sportverslaggever Toine van Peperstraten van Studio Sport. Hij verkeerde in een prima stemming omdat aan de vooravond van het BOVAG Dealercongres bekend was geworden dat de uitzendrechten voor de samenvattingen van het Eredivisie-voetbal vanaf komend seizoen weer voor vijf jaar weer bij de NOS liggen. Hij kon dan ook niet nalaten om aan de zaal en aan alle gasten te vragen of zij ook zo blij zijn dat de NOS de ’bord-op-schoot’ traditie weer in ere gaat herstellen.

Groen is poen

Geert Vermeer benadrukte in zijn jaarrede het belang van samenwerking van alle bedrijven in autoland of het nu merkgebonden dealers, onafhankelijke dealers of erkende reparateurs zijn. Waarbij hij als voorzitter van ’BOVAG Autodealers’ (onder deze naam gaan de dealers voortaan door het leven) de stelling poneerde dat het retailkanaal nog voor verbetering vatbaar is. Problemen bestaan niet, alleen uitdagingen.

Zo verwoordde hij de huidige nadruk op milieu-vriendelijke technologie en de daarmee samenhangende overheidsmaatregelen kort maar krachtig met de slogan: ’Groen is Poen’. Anders gezegd: voor wie slim reageert, valt er geld te verdienen met de milieutrend.

Dove hockeysters

Geheel volgens het thema ’Topsport’ kwamen de gastsprekers ook voornamelijk uit de sporthoek, zoals toptafeltennisser Trinko Keen en Marc Lammers, de succescoach van het Nederlandse dameshockeyteam.

Vooral de laatste had een aanstekelijk betoog hoe hij mede dankzij allerlei innovatieve vondsten, zoals de videobril en de ’oortjes’, ’zijn’ meiden naar grote successen kon leiden. Die oortjes waren nogal klein, zodat ze nauwelijks opvielen. Totdat een fotograaf met een grote telelens ontdekte dat één van de speelsters zo’n oortje in had. Vraagt die fotograaf aan Marc Lammers: ”Is die speelster doof?”. Lammers wil natuurlijk zijn geheim niet kwijt en zegt meteen: ”Ja”.

Twee dagen later na een volgende wedstrijd komt die fotograaf weer naar Marc Lammers en zegt: ”Je wilt me toch niet vertellen dat je tegenwoordig zeven dove speelsters in je team hebt”…. Waarmee het geheim van de oortjes helaas op straat lag.
De congresdag in het teken van Topsport werd passend afgesloten met een prachtige demonstratie van ’Lord of the Rings’ topturner Youri van Gelder, die voor zijn met muziek omlijstte ringenoefening een daverend applaus oogstte.