Spyker klimt weer langzaam uit het dal en presenteert op de Salon van Genève de C8 Aileron. Een speciaal model op basis van de gewone C8 met een andere daklijn, waarvan ook een Spider-versie komt.

De auto werd onthuld door de heer Antonov, een van de nieuwe geldschieters van Spyker uit Litouwen. Hij is een topman van de bank Snoras, die tevens de hoofdsponsor is van Spyker in de Le Mans Series. Het merk doet dit jaar overigens niet mee in de Sebringrace in Florida.

De C8 Aileron heeft de bekende 4.2 V8 achter de voorstoelen liggen, en is leverbaar met zestraps automaat of een handbak met evenveel verzetten. Eén van de functionarissen van Spyker wist ons te vertellen dat ‘de Aileron niet zo’n idioot lange daklijn heeft als de normale C8’. “Dit is wat we al lang wilden, en dat kunnen we nu laten zien”, aldus de Spyker-medewerker. De Spider-versie wordt onthuld tijdens het bekende autoconcours van Pebble Beach in Californië in augustus.

De prijs van het nieuwe Nederlandse paradepaard is 199.990 euro, de topversie kost 245.000 euro. Het is nog niet bekend welke belastingen bij deze prijs zijn inbegrepen, maar reken er maar op dat ‘ie in Nederland meer gaat kosten.