General Motors heeft op de Salon van Genève de tweede generatie van zijn hybridesysteem aangekondigd. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor een nieuwe, krachtigere lithium-ionaccu, die door een dochterbedrijf van Hitachi geleverd wordt.

“Dit nieuwe systeem is wederom een belangrijke stap voorwaarts in onze brede strategie om het brandstofverbruik en de uitstoot van voertuigen te verlagen,” zei Wagoner op de 78ste Internationale Auto Salon van Genève. Volgens GM zullen auto’s en vrachtwagens met het systeem hun gemiddelde brandstofverbruik tot wel twintig procent zien dalen.

Dankzij het hogere vermogen van de lithium-ionaccu zal het GM hybridesysteem van de volgende generatie kunnen worden toegepast in allerlei soorten krachtbronnen, waaronder atmosferische motoren, nieuwe turbomotoren met hoog rendement, biobrandstofmotoren en dieselmotoren. Wagoner: “We zijn van plan om deze hybridetechnologie van de volgende generatie wereldwijd aan te bieden voor al onze merken en op alle markten, te beginnen met Noord-Amerika in 2010, en we verwachten dat we uiteindelijk meer dan 100.000 stuks per jaar aan de man zullen kunnen brengen.”