De sportieve modellen van de Audi TT-familie staan deze zomer bij de dealer. De TTS coupé is dan verkrijgbaar vanaf 62.900 euro, de TTS roadster vanaf 67.460 euro.

De S-versie van het TT-programma zal in aangepast kleurenschema verkrijgbaar zijn. Exclusief voor de TTS zijn de kleuren imolageel, signaaloranje, sprintblauw en meteorgrijs.

Ook is de standaarduitrusting iets afwijkend ten opzichte van de bestaande TT’s. Extra dikke bumpers, een sportstuur en 18-inch lichtmetalen velgen met vijf parallelle spaken moeten laten zien dat de TTS het topmodel is van de sportieve familie. Verder hebben de nieuwe modellen het dempingssysteem Audi Magnetic Ride, met de standen ‘normaal’ en ‘sport’.

De TTS krijgt een tweeliter viercilinder TFSI-motor die 272 pk geeft. Afhankelijk van de uitvoering, rijdt de TTS in 5,2 tot 5,6 seconden van nul tot honderd kilometer per uur. De maximum snelheid ligt op 250 kilometer per uur.

De Audi TTS komt standaard met de Quattro permanente vierwielaandrijving. De coupé en roadster zijn beide verkrijgbaar met een handmatige of een automatische S-Tronic zesversnellingbak. Daarnaast kan worden gekozen voor de Pro-line uitvoering.

De goedkoopste versie van de TTS coupé (zeshandbak) kost 62.900 euro, de duurste (S-Tronic Pro-line) 68.455 euro. Vergelijke uitvoeringen van de TTS roadster komen op 67.460 en 73.015 euro. De auto’s zijn deze zomer verkrijgbaar. Later zal Audi een nog sportiever model uitbrengen, dat het gat tussen de TT en de R8 moet dichten.