In toekomstige Lamborghini-modellen worden maximaal slechts 20% Audi-onderdelen gebruikt. Lamborghini heeft dat besloten na kritiek op de zichtbare en onzichtbare verwantschap met de Audi R8.

Het feit dat je in een Lamborghini Gallardo met hetzelfde knopje de ramen opent als in een Audi is bij de critici niet goed gevallen. Lamborghini-president Stephan Winkelmann heeft nu toegezegd in de toekomst minder onderdelen van Audi te willen gebruiken, om de integriteit van Lamborghini te waarborgen.

“We hebben de interne regel dat niet meer dan 20% van de onderdelen gelijk is aan Audi”, aldus Winkelmann. “We proberen zoveel mogelijk onzichtbare onderdelen uit te wisselen, zodat het DNA van Lamborghini niet wordt aangetast. Het gaat om zaken als elektrische platforms, met hoge ontwikkelingskosten.”

Hij denkt dat het Lamborghini-klanten niet zoveel uitmaakt waar de onderdelen vandaan komen. “We gebruiken alleen Audi-onderdelen wanneer mogelijk en als dat de kwaliteit ten goede komt”. Hij geeft verder aan dat als mocht blijken dat klanten liever unieke Lamborghini-onderdelen willen, dat hij bereid is om in de toekomst te kijken wat de mogelijkheden zijn.