Rolls Royce heeft de eerste schetsen vrijgegeven van de RR4, een ‘klein’ model dat onder de Phantom komt. Hij krijgt een dynamischer design dan zijn grote broer en biedt meer rijplezier.

Behalve meer rijplezier zet de RR4 een nieuwe comfortstandaard neer in zijn klasse, volgens Rolls Royce. Speciaal voor het nieuwe model wordt een nieuwe motor ontwikkeld, die exclusief blijft voorbehouden aan modellen van het Engelse merk.

In 2007 is het ontwerp al gemaakt, de Engelsen zijn nu druk bezig met de realisatie ervan. Op dit moment wordt de fabriek in Goodwood ingericht voor productie. Daarvoor komt er een extra productielijn, een nieuwe lakstraat en ateliers voor hout- en leerbewerking.

Met de kleine Rolls wil het merk meer rijplezier bieden en een dynamisch design laten zien. Volgens directeur Ian Robertson is de RR4 een ‘mijlpaal in de geschiedenis van Rolls Royce’. Het model moet de aantrekkingskracht van het merk verder vergroten. Verdere details maakt Rolls Royce in de loop van volgend jaar bekend, in 2010 komt het model op de markt.