Nadat Audi vorig jaar de conceptcar Clubsport Quattro liet zien bleef het stil rondom de speciale TT. Nu is er nieuws: spionagefotografen van het Engelse tijdschrift Auto Express wisten de productieversie op de gevoelige plaat te leggen.

De Audi TT Clubsport Quattro is misschien niet zo extreem als de conceptcar, maar uit alles blijkt dat dit de top-TT gaat worden, nog boven de TTS. De dikke bumpers, zijskirts en de extra uitgeklopte wielkasten laten er geen misverstand over bestaan. Hetzelfde geldt voor de grote lichtmetalen wielen.

Het belangrijkste kenmerk is natuurlijk de speciale voorruit, waar een stuk vanaf gehakt is. De stijl aan de bovenkant is verdwenen waardoor de TT lager wordt. Zo laag als bij de conceptcar kan waarschijnlijk niet uit veiligheidsoverwegingen, maar de voorruit is lager dan de rolbeugels achter de stoelen. Let ook op de speciale schuine zijruit aan de passagierskant.

Uiteraard moet een potente motor het feest compleet maken. Waarschijnlijk ligt er een 2.0 turbo onder de motorkap, waarvan het vermogen wel eens richting de 300 pk kon gaan. Hoewel de Clubsport op de foto’s er productieklaar uitziet, is het nog niet bekend wanneer de super-TT officieel onthuld wordt. Waarschijnlijk gebeurt dat nog dit jaar.