De Lancia Thesis blijft nog zeker tot medio 2009 in productie, zo heeft de importeur gezegd. Daarmee worden de eerdere berichten over het productie-eind van de luxe-sedan tegengesproken.

Eerder deze maand werd bekend dat de Lancia Thesis in september uit productie zou gaan, maar de stijlvolle Italiaan mag nog even blijven. De importeur heeft bevestigd dat de Thesis nog zeker tot medio 2009 in productie zal blijven, bovendien komt de opvolger eerder dan verwacht.

De Thesis is ‘de trots van Oliver Francois’, de grote baas van Lancia. Ondanks de lage verkoopcijfers belichaamt de grote sedan de merkwaarden van Lancia en daardoor is hij een waardevolle toevoeging van het gamma. Er wordt echter niet meer ‘full-time’ geproduceerd. Soms ligt de productie enkele weken stil, afhankelijk van het aantal orders.

De exclusieve Lancia is verkrijgbaar met slechts een motor, de 185 pk sterke 2.4 Multijet diesel, standaard gekoppeld aan een vijftraps automaat. Er zijn drie uitrustingsniveaus: Executive, Emblema en Sportiva. De Thesis, die opereert in de klasse van de Audi A6, heeft een vanafprijs van 60.995 euro.