De nieuwe Seat Ibiza staat vanaf volgende maand in de showroom, maar tot nu toe waren er alleen nog wat studiofoto’s beschikbaar. Gelukkig heeft Seat nu meer foto’s vrijgegeven van het nieuwe model.

Nu kunnen we de nieuwe Ibiza van alle kanten aanschouwen. De gemeenkijkende koplampen maken indruk. De ‘lip’ die doorloopt tot onderin de grille is opvallend, net als de tegengestelde lijnen aan de zijkant die voor een onderscheidend element zorgen. Dat kan helaas niet gezegd worden van de achterkant, die nogal anoniem oogt. Wellicht dat de toekomstige driedeurs daar verbetering in brengt.

De sportieve aspiraties van de Ibiza beperken zich voorlopig nog tot het uiterlijk, want de lekkerste (turbo-)motoren blijven nog even in het magazijn. Er is in eerste instantie keuze uit drie benzinemotoren en twee diesels, met vermogens van 75 tot 105 pk.

De Ibiza is een belangrijk model voor Seat, en mag de strijd aanbinden met de Peugeot 207, Opel Corsa en de binnenkort te verschijnen nieuwe Ford Fiesta. De Ibiza is leverbaar vanaf 13.895 euro en staat in juni bij de dealers.