Er is meer informatie beschikbaar over de bizarre Spada Codatronca TS. De productie is inmiddels gestart en de officiële foto’s van het productiemodel en de prestatiecijfers zijn vrijgegeven. Eén ding is zeker: de Codatronca maakt indruk…

Het lijkt wel alsof de supersportauto zo uit de toekomst is komen rijden. In ieder geval is het een gewaagde en dappere stap om zoiets als dit op de weg te zetten. En het blijft niet bij een indrukwekkend uiterlijk, ook onderhuids valt er genoeg te beleven.

De Codatronca weegt slechts 1360 kilo, dankzij het aluminium buizenframe. De 7.0 V8 levert maar liefst 630 pk en 668 Nm koppel. Uiteraard heeft de supercar achterwielaandrijving en een zesversnellingsbak. De prestaties liegen er niet om: 0-100 km/u in 3,4 seconden en een topsnelheid van 340 km/u.

De Italianen zijn niet te beroerd om het milieu een handje te helpen, dus ze melden trots dat het ding ook op E85 rijdt. Verdere specificaties: remschijven met een doorsnede van 380 mm, Brembo remsysteem, 19 inch wielen en, niet te vergeten, maar liefst 400 liter bagageruimte. Prijzen zijn nog niet bekend.